Aktiviteter og opplevelser

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on email

Se også arrangementskalenderen på velfjord.no

Nevernes Havn

Besøk Nevernes Havn

Besøk senteret for kystkultur på Helgeland med fokus på tradisjoner innen jordbruk og fiske. Her finner du mange omfattende utstillinger, kunstgalleri og krigsmuseum, samt diverse arrangementer. Nevernes Havn ligger ca. 3 km fra Vassenget. 

Lomsdal - Visten Nasjonalpark

Lomsdal-Visten Nasjonalpark

Fra Nevernes trenger du båtskyss inn til Storbørja, hvor selve fotturen starter. Fra Storbørja går det en lett synlig sti gjennom dette fantastiske naturområdet. Se turbeskrivelse fra en dagstur til Lomsdal.

Vassenget overnatting - Grillhytte

Grillhytte, bålplass og båt

Nede ved vannkanten er grillhytte og båt til fri benyttelse for våre gjester. Hytta har plass til 10 personer. Det er også bålplass m. benker utenfor hytta.

Sykkel

Gratis lån av sykler

Vassenget Park Overnatting har 4 sykler du kan låne. Det er flere rolige sideveier i området. Fra Vassenget til Nevernes Havn er det ca. 3 km med flott sykkelterreng. Man kan også ta turen andre veien mot Hommelstø og velge flere ruter.

Persplassen restaurant

Besøk Persplassen i Hommelstø

Persplassen er den koselige restauranten i Hommelstø som gjerne har lokale råvarer på menyen. Hjemmelagde kaker og desserter og andre kafe-varer. Pubkvelder og diverse arrangementer. Mer om Persplassen her.

Velfjord på Sør- Helgeland i Nordland

Turområder i Velfjord

Velfjord har enormt mange og varierte turområder. Alt fra lengre og mer krevende turer til koselige turstier. Her er det bare å velge å vrake. Se mange turbeskrivelser hos velfjord.no

Tursti

Turer nær Vassenget

Fra Vassenget overnatting er det flere turmuligheter i nærområdet: 

Skianlegg

Klokkaråsen skianlegg

På vinters tid kan du gå på ski ved Klokkaråsen skianlegg, med velpreparerte lysløyper og brettbakke. Klokkaråsen ligger i Hommelstø ca. 6 km. fra Vassenget.

Andre utflukter

En knapp times biltur fra Vassenget ligger det kjente landemerket Torghatten. En dagstur til Vegaøyan verdensarvområde er også å anbefale. For å komme til Vega går det ferje fra Horn og hurtigbåt fra Brønnøysund. (Her kan det være litt trykk og ferjekø om sommeren.)